SALMIAK STUDIO

Kaisa Maansalo

Salmiak Studion alkuvaiheet juontavat vuoteen 2010, kun Hämeen ammattikorkeakoulu Wetterhoffilta valmistumisen jälkeen testasin erilaisia kierrätys- ja ylijäämämateriaaleja monenlaisissa tuotteissa. Salmiak Studio yhdistää onnistuneimmat kokeilut persoonallisiksi tuoteperheiksi. Halusin osoittaa, että kierrätysmateriaaleista on mahdollista tehdä laadukasta ja ajankohtaista designia.

Ripaus ajattomuutta, omintakeisuutta ja minimalismia. Riittävästi persoonallisuutta ja tyyliä. Selkeää graafista muotoilua kiinnostavilla yksityiskohdilla. Siinä lähtökohta Salmiak tuotteiden suunnitteluun. Ideoita ammentuu esimerkiksi hyvästä taidenäyttelystä, unimaailmoista, uusien materiaalien kanssa leikittelystä sekä kokeiluista. Silmääni miellyttää suuresti ajan patina. Kuluneet pinnat. Ruoste.

Tällä hetkellä Salmiak Studion valikoimaan kuuluu muun muassa kenkätehtaan ylijäämänahasta valmistuvat rannekorut sekä pellavaa ja kierrätysnahkaa yhdistävät pikkulaukut. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Tampereella. Studioni sijaitsee metsän ja järven välissä suuren vanhan trikootehtaan uumenissa. Kesällä kahvitauot pidetäänkin laiturilla Pyhäjärven rannalla.

Syksyisin terveisin, Kaisa Maansalo (syntyjään satakuntalainen vaatesuunnittelijaksi kouluttautunut käsityöläinen)

salmiakstudio

× Lähetä WhatsApp viesti