SALMIAK STUDIO

Kaisa Maansalo

Salmiak Studion alkuvaiheet juontavat vuoteen 2010, kun Hämeen ammattikorkeakoulu Wetterhoffilta valmistumisen jälkeen testasin erilaisia kierrätys- ja ylijäämämateriaaleja monenlaisissa tuotteissa. Salmiak Studio yhdistää onnistuneimmat kokeilut persoonallisiksi tuoteperheiksi. Halusin osoittaa, että kierrätysmateriaaleista on mahdollista tehdä laadukasta ja ajankohtaista designia.

Ripaus ajattomuutta, omintakeisuutta ja minimalismia. Riittävästi persoonallisuutta ja tyyliä. Selkeää graafista muotoilua kiinnostavilla yksityiskohdilla. Siinä lähtökohta Salmiak tuotteiden suunnitteluun. Ideoita ammentuu esimerkiksi hyvästä taidenäyttelystä, unimaailmoista, uusien materiaalien kanssa leikittelystä sekä kokeiluista. Silmääni miellyttää suuresti ajan patina. Kuluneet pinnat. Ruoste.

Tällä hetkellä Salmiak Studion valikoimaan kuuluu muun muassa kenkätehtaan ylijäämänahasta valmistuvat rannekorut sekä pellavaa ja kierrätysnahkaa yhdistävät pikkulaukut. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Tampereella. Studioni sijaitsee metsän ja järven välissä suuren vanhan trikootehtaan uumenissa. Kesällä kahvitauot pidetäänkin laiturilla Pyhäjärven rannalla.

Syksyisin terveisin, Kaisa Maansalo (syntyjään satakuntalainen vaatesuunnittelijaksi kouluttautunut käsityöläinen)

salmiakstudio

REISU Tiia Kirjavainen

Reisu on tarina sitkeydestä, vastoinkäymisistä, kauneuden luomisen kaipuusta, ja… järjettömästä määrästä tavaraa!

Niin kauan kuin muistan, olen ollut kiinnostunut ympäristöasioista. Aika pian artesaaniopintojen alettua kävi selväksi, että materiaalien uusiokäyttö olisi minun juttuni. Maailmassa on aivan tolkuttomasti tavaraa, joka hetken käytön jälkeen päätyy jätteeksi. Suunnittelussani kaikki lähtee siitä, mitä uutta voisi tehdä jostain jo käytetystä ja tarpeettomaksi käyneestä. Tärkeintä minulle tuotteissani on kuitenkin korkea laatu ja muotoilu.

Muotoilussa minua viehättää tietty yksinkertaisuus ja selkeys. Koruissani voikin nähdä mieltymykseni hyvin graafiseen ja voimakkaaseen muotokieleen. Yritän aina etsiä koruun jotain uutta, parhaimmillaan jopa ennennäkemätöntä. Pikkuhiljaa tuotteisiini onkin kehittynyt oma muotokieli, se jokin, joka kertoo tuotteen olevan minun suunnittelemani.

Haluan olla osa ratkaisua. Ja tehdä sen tyylikkäästi!

reisu

× Lähetä WhatsApp viesti